Door deze aspecten aan te pakken, draagt Streetbrewers niet alleen bij aan de ecologische duurzaamheid van de brouwerijsector, maar levert het ook sociale en economische voordelen op. Ze bevorderen welvaart, lokale ontwikkeling, innovatie en samenwerking en sluiten aan bij de bredere doelstellingen van de SDG's.
- Verbetering van voedselzekerheid en lokale inkoop (SDG2)
Streetbrewers verbindt minibasseries met lokale voedselbedrijven, waardoor lokale voedselsystemen worden versterkt, lange toeleveringsketens worden verminderd en duurzame, lokaal ingekochte ingrediënten worden bevorderd.
- Empowerment van lokale economieën (SDG8)
Streetbrewers ondersteunt kleinschalige brouwerijen en brewpubs, creëert werkgelegenheid en stimuleert ondernemerschap. Dit bevordert de lokale economische ontwikkeling.
- Innovatie en creativiteit aanmoedigen (SDG9)
Door experimenten en kleinere batches mogelijk te maken, stimuleert Streetbrewers innovatie en creativiteit in de brouwerijsector, wat bijdraagt aan de groei en vooruitgang ervan.
- Lokale gemeenschappen en cultuur ondersteunen (SDG11)
Brewpubs die zijn opgericht via Streetbrewers worden hubs voor de gemeenschap, bevorderen sociale interacties, behouden de lokale cultuur en vergroten de levendigheid van gemeenschappen.
- Verantwoorde consumptie en productie (SDG12)
Door de aanpak te veranderen, verminderen we de helft van de CO2-uitstoot van de waardeketen.
Geen geplande veroudering omdat de brouwerij in de tijd zal evolueren.
- Bevorderen van kennisdeling en samenwerking (SDG17)
Streetbrewers ' internationaal gemeenschapsplatform stelt brouwers in staat om met elkaar in contact te komen, kennis te delen en wereldwijd samen te werken, waardoor leren, innovatie en beste praktijken worden bevorderd.